donderdag 4 december 2014

Burgemeester Andries Heidema draait door!

Een tijdje geleden schreef ik al over een prachtig initiatief in Deventer: de Bibliotheek van de Nieuwsgierigheid. Kort gezegd: op de plek waar straks de nieuwbouw plaats vindt voor de nieuwe bibliotheek, vindt een nu een project plaats rond de passies van mensen. Een passie die vaak tot uitdrukking komt in het lievelingsboek, de favoriete dvd of cd van mensen.

Bij de start van de Bibliotheek van de Nieuwsgierigheid - tegelijk met het afscheid van Jos Debeij - kwam ook burgemeester Andries Heidema met zijn passie. Hij had een klassieke plaat bij zich en vertelde er geanimeerd over.

Op zondag 14 december zal hij in de Bibliotheek van de Nieuwsgierigheid een tijdlang als 'DJ-van-dienst' optreden en vertellen over zijn passie. Ik weet zeker dat dat een aantal mooie, lieve en soms grappige verhalen zal opleveren.

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. De toegang wordt betaald door zelf ook iets mee te nemen voor de Bibliotheek van de Nieuwsgierigheid. En na de pauze krijgt, wie dat wil, ook de gelegenheid om zelf een stukje muziek te laten horen, en daarbij zijn of haar verhaal te vertellen.

Dit gaat een bijzonder middagje worden. Want reken maar dat er achter de muziek nog heel wat herinneringen verborgen zitten. En daarbij: je leert en passant wat nieuwe muziek kennen en er op een nieuwe manier naar luisteren.

Wat zijn bibliotheken toch mooie instellingen...

Wie mee wil doen: klik snel hier voor alle informatie!

Geen opmerkingen: