dinsdag 14 februari 2012

Liefde in tijden van internet


Vandaag is het Valentijnsdag. Volgens sommigen een grote commerciƫle truc, volgens anderen een soort nationale feestdag van de liefde. Wat je er ook van vindt, velen zullen erkennen dat die liefde de laatste jaren flink onderhevig geweest aan verandering. Documentairmaker Bram van Splunteren van de VPRO maakte er in 2010 een documentaire over: "Liefde in tijden van internet".

Hij interviewt stellen die verslaafd zijn aan hun smartphone, een jongen die een datingsite gebruikt voor one-night-stands, twee jongens die een flirt-app hebben gebouwd en aan het eind van de documentaire duikt er een heuse digitale Cyrano op. En hoe dat afloopt, vertel ik lekker niet.

Bram van Splunteren schetst een mooi tijdsbeeld. Voor wie al verslingerd is aan de smartphone of voor iedereen die gewoon eens wil weten wat er tegenwoordig allemaal gebeurt. De hele documentaire kunt u hier bekijken maar u moet er wel anderhalf uur voor uittrekken. En dat is voor mensen met een smartphone zoiets als een half mensenleven.

Geen opmerkingen: