woensdag 5 november 2008

De wereldtournee van Mark DeckersJan Rot zong ooit het nummer "God straft wie rocker in Holland wil zijn". In dat nummer bezingt hij het leven van een gemiddelde Nederlandse zanger: zingen in achteraf zaaltjes, bedelen om platencontracten en verlopen fans. Zo zwart als Jan Rot het bezingt was het vandaag niet, maar het had er wel wat van weg.

Mijn dag begon vanochtend in Olst (zoek maar op op de kaart). Directies van Overijssele bibliotheken vergaderden in het Kulturhus en ik mocht presenteren hoe ver we zijn met de digitale bibliotheek. Bibliotheken waren tevreden en onder de indruk van de veelheid van onderwerpen die we oppakken.

Daarna door naar Beuningen (zoek ook maar op op de kaart). In de auto spreek ik een communicatiemedwerker van de VOB. Zij vertelt dat de Volkskrant op zoek is naar iemand die wat meer kan vertellen over de samenwerking met ROC's. Ze heeft mijn naam doorgegeven. We bespreken even wat goed is om te vertellen.

In Beuningen treffen we de directies van bibliotheken van het zuiden van Gelderland en het noorden van Limburg. Samen met Han de Vries mocht ik een verhaal vertellen over onze samenwerking met het voortgezet onderwijs. De aanwezige bibliotheken waren zeer geïnteresseerd en zagen goede mogelijkheden voor scholen in hun werkgebied. We spreken af dat als ze verder willen dat we graag samen optrekken. We gaan geen wielen opnieuw uitvinden en we willen organisatorisch bij elkaar aansluiten.

De wereldtournee eindigt aan het eind van de middag in Emmeloord (pak de kaart!). In de auto bel ik nog met een collega die mij kan vertellen hoe de ochtend met directies in Overijssel verder is afgelopen. Ik praat haar bij over de uitkomsten van de presentatie in Beuningen. Zij gaat rekening houden met wat daar gebeurt.

In Emmeloord vertel ik samen met twee collega's van de FlevoMeerbibliotheek voor twee scholen over de samenwerking met het voortgezet ondrwijs. Voor de tweede keer die dag kan ik met dezelfde presentatie uit de voeten. Met één van de scholen maken we een vervolgafspraak. De tweede school is wel geïnteresseerd maar zit dit jaar midden in een verbouwing. Het is meer iets voor volgend jaar.

In de auto terug naar huis, hoor ik dat de Volkskrantjournalist heeft gebeld. Ik bel nog terug. Hij is ook nog aan het werk. Het is een leuke vent en we praten een half uurtje over de samenwerking tussen Bibliotheek Zwolle en ROC Deltion. Voor de derde keer die dag haal ik dezelfde voorbeelden aan.

Ik ben een zanger met één hitje en mag optreden in het clubcircuit. Ik voel me voor even beroemd maar Jan Rot had gelijk. Want door een file wordt het flink later en warm ik in de magnetron de maaltijd op. De wereldtournee van Mark Deckers, een simpele medewerker van de OBD.

We zoeken nog collega's! Ervaring als roadie is een pre.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha :-)

Wannabook zei

Ja Mark, het is wel veel hetzelfde liedje, maar je brengt het zo leuk en enthousiast! En daar zit meteen het dilemma: als je het niet zo enthousiast bracht, zou er weinig belangstelling voor zijn en zou het kunstje dat je met Zwolle en de ROC's doet niet op "replay" zijn gezet. Maar: een goed liedje verveelt nooit!

Anoniem zei

Leuk en herkenbaar. Waar vind ik het adres van je fanclub ;-)

Mark Deckers zei

@Margriet: ja lach maar, jij moet het verhaal straks ook nog vaak vertellen ;-)
@wannabook: dank voor je medeleven.
@frans: fanclub? Ik ben bang dat ik dat zelf moet doen ;-)