woensdag 19 december 2012

Ook alle mail alweer over schutting aan het gooien?

De Kerst komt er weer aan en iedereen duikt weer onder de kerstboom, sluit de deuren en daarmee ook de mailbox.

Nog even en het regent weer out-of-office-replies. En wat doen we vlak voordat we die afwezigheidsmelder aanzetten? Precies! We schonen onze mailbox op en gooien alle mailtjes die we nog bij een ander neer kunnen leggen, keurig over de digitale schutting. Met als effect dat het mail regent in de dagen voor Kerst.

Vorig jaar gaf ik u voor de Kerst al vijf sublieme tips om er voor te zorgen dat uw digitale schutting hoog genoeg was voor het aap-op-uw-schouder-zet-gedrag van uw collega's. Ditmaal laat ik u een filmpje zien wat het effect is van mail op het nemen van beslissingen. Uitkomst: er zijn 61 mailtjes nodig voor het nemen van één! beslissing.

Hoewel ik niet geloof in de hier voorgesteld oplossing is het toch iets om over na te denken onder die kerstboom. Deal? Prima, zet ik ondertussen vast mijn afwezigheidsmelder aan (tip 2 van vorig jaar).

Met dank aan Erwin Karst dat je me via mail attendeerde op dit filmpje.

2 opmerkingen:

HermaL zei

Marc,
hoe vind je deze?
Ik heb het me gepermiteerd om er één in te zetten gedurende mijn komende afwezigheid!

http://www.gedichtendag.com/2013/outofoffice/index.html

Mark Deckers zei

@Poeh: heel goed! Die van Joke van Leeuwen is erg leuk!