vrijdag 23 november 2012

Accountant

Bank Debt Word Cloud
Vandaag komt de accountant. Een aardige man, het wordt vast een goed gesprek maar het blijft een accountant. Hij is van de cijfers en de overzichten. Ik ben van de letters en woorden. En het voelt als strijd. Wat mij terugbracht bij een gedicht van Gerrit Komrij. Ik ben overtuigd van de waarde van cijfers maar het blijven cijfers. Gelooft u de werkelijkheid of de boekhouding? Ik ben niet zeker van zijn antwoord.

DE ACCOUNTANT

Een andere heer. Hij doet het materiële
De rekening moet worden opgemaakt.
Hij indexeert mijn goed - van luchtkastelen
Tot gouden bracelet. Dan ben ik naakt.

Mijn rekenmeester laat niets onvermeld.
Hij telt en telt. Hij lijkt wel drie man sterk.
Voor hem is ook geheugeninhoud geld.
Hij wil de bodem en het kruimelwerk.

Als ik becijferd ben is hij  mijn vriend.
Wie heeft begrepen wat hij niet verdiende
Wat hij verdiende, en dat je onverdiend
Het meest verdient, pas zo iemand is ziende.

Gerrit Komrij

Afbeelding: Vectorportal

Geen opmerkingen: