donderdag 3 oktober 2013

Hoe overleef ik zonder AI's?


 
Veel bibliothecarissen volgen het boekenaanbod via het AI-pakket van de NBD. Op die manier zie je een heel groot deel van de boektitels die uitkomen. Tegelijk heb je er een leuke recensie  erbij van iemand die je vertelt of het wel of niet geschikt is voor een bibliotheek.

Bibliothecarissen die stoppen met zelf aanschaffen door de komst van centraal collectioneren of gewoon door een veranderend takenpakket, voelen zich dan ook nog wel eens onthand. Want hoe volg je dan nog het boekenaanbod?

Twee boekenliefhebbers uit het team Centraal Collectioneren uit Gelderland, Gerda van den Berg en Jacqueline Dulos, maakten deze presentatie: Hoe overleef ik zonder AI-pakket? En in een dertigtal sheets geven ze allerhande tips hoe je jezelf makkelijk op de hoogte kunt houden via sites, facebook of gewoon via de krant.

Gisteren gaven ze deze presentatie met verve voor de contactpersonen voor Centraal Collectioneren in Gelderland. En met veel succes. De presentatie schenken we u graag, het praatje moet u er helaas bij bedenken. En dat was zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen: