dinsdag 7 februari 2012

"Geen Aziaten in de bieb!"


"Geen Aziaten in de bieb en op de campus!" Dat was de oproep van Alexandra Wallace, studente aan de universiteit in LA. Deze studente politicologie riep in maart vorig jaar in een tirade van drie minuten op om Aziaten de toegang tot de universiteitsbibliotheek te ontzeggen. In haar eigen woorden wordt ze ziek van al die Japanners die continu zitten te bellen met hun door de tsunami getroffen familieleden.

Hi. In America we do not talk on our cell phones in the library...I'll be typing away furiously, blah blah blah, and then all of the sudden, when I'm about to, like, reach an epiphany, over here from somewhere, 'OHH Ching chong ling long ting tong? OHH'

En hoe makkelijk kunnen we de woorden van Alexandra plakken op de Nederlandse politieke situatie? De reacties op haar oproep waren niet mals. Ze werd al snel met de dood bedreigd. Alexandra maakte haar excuses maar had haar punt al gemaakt. Kwade tongen beweren dat deze video een prima stunt is van iemand die studeert aan de faculteit politicologie.

Hoe intolerantie, intolerantie oproept. En hoe terugslaan dus ook niks oplevert. De mooiste reactie die ik tegenkwam is onderstaande video. Waarin een lieve Aziaat uitlegt wat 'OHH Ching chong ling long ting tong? OHH' betekent. Terugslaan met liefde en humor. Laten we die maar eens vasthouden voor Nederland.

Geen opmerkingen: