vrijdag 30 december 2011

Mijn held van 2011

Deze dame is mijn held van dit jaar. Twee dagen geleden mocht ze zeggen dat ze een groot deel van haar strijd gestreden had. Een half jaar geleden schreef ik kort iets over de eetstoornis van onze dochter Mirjam en hoe ze daar al een tijd tegen vocht.

Ze herwon haar kracht en begon op haar eigen weblog een sponsoractie. Voor elke kilo die zij zou aankomen, kon iedereen haar sponsoren. De opbrengst gaat naar Stichting Kisiwa. Een kleine stichting die ervoor zorgt dat kinderen op een school in Kenia te eten krijgen. Dat eten is een voorwaarde om die kinderen naar school te kunnen laten gaan. Het onderwijs is gratis maar de ouders kunnen kinderen vaak niet missen omdat ze nodig zijn om hun eigen eten te verdienen. Doordat de stichting zorgt voor een maaltijd op school, kunnen deze kinderen naar school.

En twee dagen geleden was het dus zover. De weegschaal gaf aan dat ze haar streefgewicht had gehaald. Raar maar waar: haar strijd heeft mijn leven verrijkt.

In haar eentje mobiliseerde ze vele mensen, haalde landelijk de krant en kon onlangs melden dat ze meer dan 4.000 euro had opgehaald voor het goede doel. Daar gaan heel veel kinderen, heel slim van worden.

Uiteraard loopt haar actie nog steeds. Op haar website kunt u alles lezen hoe u haar kunt helpen.

Mijn held.

6 opmerkingen:

lemina zei

Heel goed van der en echt een grote pluim waard.

Anoniem zei

Wees maar trots op deze superwoman! Jacq

Festina Lente zei

Mooi, mooi, mooi! Een lichtend voorbeeld voor de rest van de wereld!

Mark Deckers zei

@Lemina, @jacq, @festina lente: dank voor jullie complimenten. Ik zal ze overbrengen.

Bart zei

En ze schrijft ook nog eens goed, constateerde ik toen ik op haar blog het stukje over haar jonglerende vader begon te lezen

Mark Deckers zei

@Bart: Dank voor je complimenten. Dat jij zegt dat ze goed schrijft vond ze wel heel leuk om te horen.